Zwevegem Sport – Racing Waregem 3-5

Gisteren speelde onze eerste ploeg op het veld van Zwevegem Sport, deze wedstrijd was de eerste voor de beker van West-Vlaanderen. De Rassing won vrij gemakkelijk met 3-5
De wedstrijd begon in een traag tempo met veel slechte acties na elkaar, de eerste echte actie was een blessurebehandeling bij Yannick Euvrard. Na een kopduel kwam onze speler slecht neer. Hij speelde wel nog even verder maar werd uit voorzorg toch vervangen, Siebe Defoor mocht zijn plaats innemen. Amper één minuut later was het prijs voor de Rassing, Vincent Oplinus opende de score met zijn doelpunt.

Twee minuten later zorgde Thibauld Coeman voor de dubbele voorsprong, na deze voorsprong ging het voetbal in een kalm tempo verder. 0-2 was dan ook meteen de ruststand.

In de tweede helft probeerde De Rassing het tempo wat te verhogen, maar het was toch de thuisploeg die voor de aansluitingstreffer kon zorgen. Wout Tytgat was de schutter van dienst. Net over het halfuur was het raak voor onze troepen, onze kapitein Brecht Ameye scoorde de 1-3. Enkele minuten later scoorde Vincent Oplinus zijn tweede van de avond 1-4. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd, het was Seppe Lecour, die voor het tweede doelpunt zorgde voor Zwevegem. De Rassing scoorde nog een vijfde keer, Brecht Ameye mocht zijn tweede doelpunt vieren 2-5. De thuisploeg kon ook nog een derde doelpunt scoren, Aboubacar Fofano zorgde voor het laatste doelpunt van deze doelpuntrijke avond.

Toch nog even een opmerkelijk feit meegeven, onze doelman Tjörven Raevens kwam in de laatste minuut in als veldspeler, hij verving Mathias Deveugele.

Zwevegem Sport : Kenny Coorevits, Benito Delcroix, Thijs Couckuyt, Viktor Dejaegere (79′ Jelle Vanhove), Mattijs Verspeelt 46′ Lander Denduyver), Michiel Bellemans, Sander Damman, Siegurd Defoirdt, Seppe Lecour, Reza Mansori (46′ Aboubacar Fonfano).

Racing Waregem : Nicola Deprez, Siebe Depraetere, Robbe Driessens, Yannick Euvrard (22′ Siebe Defoor), Denzel Van Fleteren, Brecht Ameye, Vincent Oplinus, Mathias Deveugele (89′ Tjörven Raevens), Bjarne Defoor, Thibauld Coeman (63′ Deven Vandeputte), Simon Wostyn.

Gele kaarten : 32′ Brecht Ameye (R) , 48′ Siegurd Defoirdt (Z)
Scheidsrechter : Gilles Fockedey


website en hosting sponsor