Racing Waregem – KSV Veurne 3-2 (vrouwen)

Onze vrouwen sleepten gisteren de zege binnen tegen de bijzondere taaie vrouwen uit Veurne.

De wedstrijd schoot meteen uit de startblokken, De Rassing klom op voorsprong met een doelpunt van Luka De Langhe. Lang konden onze vrouwen niet genieten van deze voorsprong, even later stonden de bordjes terug gelijk. De bezoekers konden juichen met een doelpunt van Marieke Devos. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, we kregen veel strijd op het middenveld. Nog voor de rust kregen beide clubs nog kansen maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft kregen we een Rassing te zien die vooruit wou voetballen, het bleef toch opletten voor de tegenaanvallen van de bezoekende vrouwen uit Veurne. Ook de man in het zwart wou zich laten gelden, onze trainer kreeg het aan de stok met de scheidsrechter. Helaas is gelijk hebben niet altijd gelijk krijgen.

Ook in de tweede helft werd er vlot de weg naar het net gevonden, De Rassing klom opnieuw op voorsprong, alweer Luka De Langhe bracht de thuisclub op voorsprong. Helaas alweer hetzelfde liedje zoals in de eerste helft, even later lag de bal er ook aan de andere kant in, Marieke Devos bracht de stand terug in evenwicht. Wel jammer dat onze vrouwen niet scherp genoeg waren na het doelpunt. Je voelde aan alles, wie nu scoort wint deze wedstrijd, dat gebeurde dan ook. De bezoekers uit Veurne kregen een enorm grote kans maar deze werd niet afgewerkt. Onze vrouwen deden dat wel, Kirsten De Haspe scoorde het winnende doelpunt 3-2
Zo trok De Rassing aan het langste eind, een verdiende zege, op basis van het veldspel. Wel mogen we niet blind zijn, onze vrouwen gooiden twee keer een voorsprong te grabbel, maar toch is het nog knap dat de drie punten thuis werden gehouden.

website en hosting sponsor