Racing Waregem – Deerlijk 3-2

Zaterdag stond er de levensbelangrijke derby op het programma, de opdracht vooraf was duidelijk de drie punten moesten thuis gehouden worden Dat gebeurde dan ook De Rassing won met 3-2.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg, door een diepe bal van Oplinus kon Deveugele het Deerlijkse doel onder vuur nemen, Rogiers gaf geen krimp. De volgende poging van Sy ging net naast, hij kopte een corner van Desmet naast. Er leek niets aan de hand, maar de eerste Deerlijkse mogelijkheid was meteen raak. Net over het kwartier zette Kabeye de bezoekers op voorsprong. De Rassing was heel even van slag, toch zagen we een goed schot van Oplinus net over vliegen. De volgende aanval was raak, Na een fraaie aanval scoorde Oplinus de gelijkmaker.

In de tweede helft zagen we een sterk begin van De Rassing, Sy zag zijn kopbal op de lat belanden. Even later was er een grote kans, Brecht Ameye zag zijn ploegmaats Vandewalle en Deveugele over het hoofd, weg was de kans. Even later was het diezelfde Ameye die Oplinus op weg zette naar een nieuwe voorsprong 2-1. De Rassing liet de bezoekers langszij komen, verdedigend ging het niet goed bij onze ploeg. De Deerlijkse treffer werd gemaakt door Vanoost.

Dutoit zorgde met een afstandsschot voor een nieuwe voorsprong voor De Rassing. Maar op het einde werd het nog spannend, Raevens redde nog knap en even later zagen we nog een bal van Vanoost op de lat.

De Rassing hield de drie punten, een goede stap richting de redding, meer van dat zou ik zeggen !

Forza Rassing


website en hosting sponsor